2N® Indoor Touch 2.0 - Jak nastavit volání mezi 2N® Indoor Touch 2.0 a 2N IP Interkomem

2N® Indoor Touch 2.0 je určený pro audio a video komunikaci s 2N IP Interkomy. Můžete zde vidět všechny interkomy připojené do stejné lokální sítě, můžete přijímat audio/video hovory, dále můžete provádět odchozí hovory na 2N IP Interkomy a také můžete ovládat zámky připojené k interkomům.

2N IP interkomy/odpovací jednotky - Firmware

Důrazně doporučujeme používat aktuální verzi FW pro 2N IP Interkomy, Instrukce k aktualizaci můžete nalézt zde.

Kapitoly

Upozornění

Pokud můžete používat Multicast, měli byste jako telefonní číslo použít název zařízení. Zařízení 2N se dokážou v rámci LAN vzájemně „najít“ a sdělit si své aktuální IP adresy.

V případě, ž Muticast není k dispozici, musíte jako telefonní číslo použít IP adresu zařízení. Důrazně se doporučuje používat na zařízeních statické IP adresy nebo vyhradit IP adresy na DHCP serveru pro zařízení, aby se zabránilo změně IP adres. Zde najdete pokyny pro oba případy.

Multicast je k dispozici, volá se název zařízení

Konfigurace interkomu

V prvním kroku jděte do sekce  "Adresář – Uživatelé", vytvořte nového uživatele a nastavte "Telefonní číslo", které se bude vytáčet po stisku odpovídajícího tlačítka interkomu. Pokud budete chtít volat na 2N® Indoor Touch 2.0, pak musíte číslo vyplnit ve formátu: "device:name". Pro náš příklad je použito jméno "IDT", viz obrázek níže.


V dalším kroku můžete interkom nastavit tak, aby automaticky přijímal příchozí hovory a byl tak jednoduše kdykoliv dostupný. Jděte do sekce "Volání – Obecné nastavení – Příchozí hovory" a nastavte Automatické pro lokální hovory, viz obrázek níže.

Posledním krokem je nově vytvořený kontakt přiřadit pod tlačítko rychlé volby.


Konfigurace 2N Indoor Touch 2.0

Po připojení 2N® Indoor Touch 2.0 panelu do lokální sítě a k napájení (pomocí PoE nebo pomocí externího zdroje 12V DC/2A) dojde k jeho nabootování, a poté uvidíte základní obrazovku (launcher). Dotykem na ikonu aplikace 2N® IP Mobile (Intercoms) se aplikace otevře a bude možné vstoupit do jejího nastavení.

Aby bylo pomocí aplikace 2N® IP Mobile (Intercoms) možné přijímat hovory, je prvně nutné nastavit jméno zařízení. Jméno zařízení používá interkom ke směrování hovoru místo IP adresy. Jděte do sekce "Obecné nastavení – ID zařízení" a nastavte vámi vybrané jméno, pro náš příklad jsme zvolili "IDT", viz obrázky níže.

Seznam zařízení připojených k 2N IP interkomu

Seznam připojených zařízení můžete jednoduše zobrazit ve webovém rozhraní 2N IP Interkomu v menu Volání – Lokální hovory – Zařízení v lokální síti, viz obrázek níže.

Aplikace automaticky skenuje vaši lokální síť a hledá připojené  2N IP Interkomy. Můžete je jednoduše přidat v sekci "Devices" dotykem na tlačítko "+".

V seznamu LAN zařízení můžete zobrazit všechny dostupné 2N IP interkomy. Dotykem na konkrétní řádek můžete přidat vybraný interkom, nebo můžete přidat všechny dotykem na checkbox v pravém horním rohu.

Změna Display name

Dotykem na ikonu tužky můžete změnit display name pro každý 2N IP Interkom.

Dotykem na tlačítko pro potvrzení  přidáte vybrané zařízení to seznamu a aplikace je připravena k volání.

Výběrem konkrétního 2N IP Interkomu ze seznamu zařízení můžete sledovat video stream, zahájit hovor, otevřít zámek dveří, poslouchat audio stream bez aktivního hovoru a také můžete vytvořit screenshot z aktuálního náhledu.


Zámek dvěří

Zámek dveří můžete sepnout kdykoliv, jak během aktivního hovoru, tak během náhledu. Pokud budete chtít sepnout jiný zámek než defaultní Lock 1, jednoduše chvíli podržte prst na ikoně zámku a objeví se ikony 4 zámků.


Požadavky na síť

Pro správnou funkci je nutné, aby všechny komponenty byly propojeny pomocí vyhovujících Ethernet/Wi-Fi síťových prvků, které jsou popsány v tomto FAQ: Síťové požadavky - Jakou LAN/Wi-Fi infrastrukturu potřebuji?

Prosíme, abyste tomuto FAQ věnovali zvýšenou pozornost a předešli tím tak jakýmkoliv výpadkům videa nebo zpoždění audia/videa. Děkujeme.