3CX verze 11 - Jak jej nakonfigurovat s 2N IP Interkomem

2N® IP Vario může být propojeno s 3CX VoIP serverem verze 11. SIP protokol orientované zařízení. 2N IP Interkom funguje jako SIP uživatel a může streamovat video do IP telefonního terminálu. Díky plné kompatibilitě dveřního systému s telefonním systémem není požadováno žádné doplňující zařízení.

Testované verze:

  • 3CX VoIP server verze 11
  • 3CX VoIP klient verze 6.0.26523.0
  • 2N IP Interkom verze 2.1.0.3.13

Test kompatibility:

  • Audio hovor
  • Video hovor
  • DTMF přenos

1. Jako první krok nakonfigurujte nového klienta v 3CX VoIP serveru. Jděte do sekce "Add Extension" (Přidej stanici) a záložky "General" (Všeobecné), zde musíte vyplnit "Extension number" (Telefonní číslo). V části "Authentication" (Autentifikace) vyplňte "ID" a "Password" (Heslo). Můžete ponechat heslo, které vygenerovala IP ústředna. Uložte stisknutím "OK" nebo "Apply" (Potvrdit).

2. V nastavení 2N IP Interkomu jděte do sekce "Služby -> Telefon" a záložka "SIP", zde musíte vyplnit "User ID" (Uživatelské ID) a "Password" (Heslo), které se musí shodovat s "ID" a "Password" (Heslo) vyplněným na straně 3CX serveru a adresu SIP Proxy/Registraru.

3. Pro povolení videa jděte do sekce "Služby -> Telefon", záložka "Video", zde povolíte kodek H.263 na první pozici a zbytek zakážete.

4. Pro ověření úspěšné registrace 2N IP Interkomu do 3CX virtuální PBX verze 11 jděte do sekce "Information" (Informace) v 2N IP Interkomu, nebo sekce "Extension Status" v 3CX VoIP serveru.