2.1 Popis výrobku

2N® LiftIP 2.0 je nouzový výtahový komunikátor umožňující přenos full-duplex audia pomocí VoIP technologie přímo z kabiny výtahu. K oboustranné komunikaci slouží mikrofon a reproduktor vestavěný za panelem (tablem) výtahu. Obsahuje svorky pro připojení externího napájení, tlačítko ALARM, prosvětlené piktogramy (stavy zařízení dle normy) a vstup CANCEL (nepovinný signál otevření dveří kabiny).

Obsluha zařízení

Stiskem tlačítka ALARM. Ihned se rozsvítí piktogram Čekejte, po navázání komunikace se rozsvítí piktogram Spojení navázáno.

Univerzální provedení

Deska s elektronikou je umístěna mezi montážní panel a kryt potištěný instrukcemi (viz obr.). Celkové rozměry jsou (Š) 65 x (V) 130 x (H) 24 mm. Reproduktor, mikrofon a 2x LED (zelená, žlutá) jsou připojeny na základní desce (dle objednacího čísla). Na levé straně se zapojují zkratovací propojky (jumpery), které naleznete v příbalu produktu. Pro připojení indukční cívky (pro nedoslýchavé) a indikačních LED jsou určeny malé konektory v dolní části. K tomuto výrobku se běžně připojují prosvětlené piktogramy (lze i žárovkové). Piktogramy, stejně jako tlačítko ALARM, nejsou součástí dodávky (jedná se o designové prvky výtahu).


COP provedení 

Deska s elektronikou je umístěna pod nerezovým panelem s piktogramy (viz obr.). Celkové rozměry jsou (Š) 100 x (V) 220 x (H) 26 mm. Reproduktor, mikrofon a LED je součástí balení. Na levé straně se zapojují zkratovací propojky (jumpery), které naleznete v příbalu produktu. Pro připojení indukční cívky (pro nedoslýchavé) je určen konektor v dolní části. 


TOC provedení

Deska s elektronikou je uložena v kovovém krytu (viz obr.). Celkové rozměry jsou (Š) 82 x (V) 186 x (H) 33 mm pro základní verzi a (Š) 82 x (V) 257 x (H) 33 mm pro verzi long v provedení s 2N® Voice Alarm Station. Reproduktor a mikrofon je připevněn na panelu. Reproduktor, mikrofon a 2x LED (zelená, žlutá) jsou připojeny na základní desce (dle objednacího čísla). Na levé straně se zapojují svorky (nasouvací), které naleznete v příbalu produktu. Pro připojení indukční cívky (pro nedoslýchavé) a indikačních LED jsou určeny malé konektory v dolní části. K tomuto výrobku se běžně připojují prosvětlené piktogramy (lze i žárovkové). Piktogramy, stejně jako tlačítko ALARM, nejsou součástí dodávky (jedná se o designové prvky výtahu).