2.7 2N® Voice Alarm Station

Popis

2N® Voice Alarm Station slouží k rozšíření 2N LiftIP 2.0 o hlásku na střechu kabiny a pod kabinu. Je vybavena vlastním mikrofonem, reproduktorem a nouzovým tlačítkem. K propojení slouží switch, který propojí 2N LiftIP 2.0 s jednou nebo dvěma hláskami.

    


Rozměry

Hláska – 2N Voice Alarm Station: 225 x 87 x 67 mm

Switch: 81 x 81 x 30 mm

Montáž

Při zapojování 2N Voice Alarm Station odpojte 2N LiftIP 2.0 od napájení (DC 10–30 V nebo PoE). Nasaďte 6pinovou zástrčku propojovacího kabelu switche na 6pinový konektor označený EXTENDER na 2N LiftIP 2.0. Dodržte správnou orientaci zapojení pro žlutý vodič.

Varování

  • Při zapojování 2N Voice Alarm Station odpojte 2N LiftIP 2.0 od napájení (DC 10–30 V nebo PoE).
  • Dejte pozor, aby všechny piny byly osazeny správně do pinového konektoru.
  • Dodržte správné zapojení do konektoru EXTENDER (žlutý vodič).
  • Při špatném zapojení může dojít k poškození modulu.

Odpojte reproduktor a mikrofon z konektorů (mikrofon externí, pokud je osazen) na 2N LiftIP 2.0.

Upozornění

V průběhu chodu zařízení se změna stavu připojení/odpojení externího mikrofonu nemění. Aktuální stav externího mikrofonu je detekován pouze při startu/restartu zařízení.


Do konektoru mikrofonu a reproduktoru na 2N LiftIP 2.0 zapojte konektory propojovacího kabelu switche (konektor pro připojení mikrofonu a reproduktoru má každý jinou velikost a na krytu 2N LiftIP 2.0 jsou zobrazeny piktogramy, nedají se tedy zaměnit).


Ze switche sejměte kryt. Nasunutím zástrčky propojovacího kabelu na 10pinový konektor switche dojde k propojení switche a 2N LiftIP 2.0.


Zapojte mikrofon s reproduktorem, které byly původně odpojeny od 2N LiftIP 2.0, do konektorů na switchi. Konektory pro připojení jsou označeny, SPK pro reproduktor a MIC pro mikrofon.  

Upozornění

Použijete-li kabelovou verzi 2N LiftIP 2.0, pak mikrofon na kabelu zapojte do konektoru MIC na switchi, v opačném případě zůstává tento konektor neosazen.


Na vrchní hraně krytu switche vylomte otvor pro protažení kabelů. Podle způsobu umístění instalace lze alternativně kabely vést otvorem, který lze vytvořit vylomením otvoru v pravém horním rohu na zadní straně krytu switche. Po vybraném způsobu protažení kabelů switch uzavřete vrchním krytem. Ve spodní části switche je na každé straně umístěn jeden konektor typu RJ-12 pro připojení hlásek. Pomocí kabelu přiloženého k hlásce propojte hlásku se switchem. Konektor pro připojení je umístěn na pravém boku hlásky pod sklopnou krytkou. Zajistěte uzavření sklopné krytky po zapojení kabelu přiloženým šroubkem.

Po dokončení montáže připojte 2N LiftIP 2.0 opět k napájení.

Poznámka

6pinový konektor na desce switche slouží k pokročilým diagnostickým úkonům hardwaru pro servisní účely, běžnému uživateli neposkytuje žádnou funkci. 

Konfigurace

Zadejte IP adresu 2N LiftIP 2.0 do internetového prohlížeče a přihlaste se pomocí jména Admin a hesla 2n, v případě, že defaultní přihlašovací údaje nebyly ještě změněny, do webového konfiguračního rozhraní. IP adresu lze zjistit také pomocí aplikace 2N Network Scanner, která slouží pro vyhledání všech 2N IP zařízení v lokální síti a je volně ke stažení na 2n.com.

Po přihlášení vyplňte destinaci, telefonní číslo uživatele, pro Alarmové volání 2 (menu Volání > Alarmové volání > Alarmové volání 2), na kterého bude směrováno spojení. Společně nastavte počet cyklů volání v případě, že není volání potvrzeno.


Varování

Pokud není destinace pro Alarmové volání 2 vyplněna, hovor nemůže být vytvořen.

Tip

Poznámka

Je možné mít nastaveného stejného uživatele jako u tlačítka ALARM1.

Obsluha

Aktivace krátkým stiskem tlačítkem "Press to call" na hlásce 2N Voice Alarm Station. Hovor je sestaven na destinaci pro alarmové volání ALARM2 z 2N LiftIP 2.0.

Upozornění

  • Hláska 2N Voice Alarm Station neobsahuje LED pro indikaci navazování spojení. Při sestavování hovoru a po potvrzení spojení svítí LED na hlásce 2N LiftIP 2.0.