2N® IP Mobile v.4 / SIP proxy - Jak volat přes SIP Proxy?

Aplikace 2N® Helios IP Mobile může být zaregistrována k SIP Proxy jako běžný SIP klient.

Nejprve musíte spustit aplikaci 2N® Helios IP Mobile dotykem na její ikonu.

Dále prosím postupujte podle následujících konfiguračních kroků:

  1. Otevřete menu "Settings" aplikace 2N® Helios IP Mobile.
  2. Povolte funkci SIP klienta dotykem na tlačítko "SIP Proxy ON":
  3. Vstupte do menu "SIP proxy settings" pro nastavení registrace k SIP Proxy.
    Zadejte prosím všechny nezbytné informace, které dostanete od správce SIP Proxy/Ústředny. Například Jméno (Username), Heslo (Password), IP adresu SIP proxy atd. 
  4. Jakmile nakonfigurujete SIP Proxy a nastavení uložíte dotykem na potvrzovací tlačítko , uvidíte stav proxy na řádce "Devices".
    Connected - úspěšně připojeno k proxy, je možné provádět odchozí hovory a přijímat příchozí 
    Connecting - zařízení se snaží připojit k proxy, prosím o chvilku strpení
    Disconnected - nepřipojeno k proxy, prosím zkontrolujte nastavení

  5. Odchozí hovory přes SIP Proxy mohou být nyní jednoduše prováděny vytočením čísla stanice na číselníku, který se nachází na záložce "Dial Pad".


  6. Volitelně je také možné přidat některá zařízení zaregistrované k proxy (=telefonní čísla interkomů  2N® Helios IP, IP telefonů atd.)  manuálně, aby byly jednoduše dostupné v menu "Devices".
     

    Pokud budete chtít volat na interkom 2N® Helios IP přes proxy, můžete v nastavení zařízení také upravit DTMF kód pro otevírání dveří. 
    Jakmile dokončíte konfiguraci zvoleného proxy zařízení a uložíte nastavení dotykem na potvrzovací tlačítko , uvidíte toto zařízeni v menu"Devices".

    2N® Helios IP Mobile nároky na šířku pásma


    Směr komunikaceKodeky | ProtokolyŠířka pásma
    2N® Helios IP  2N® Indoor Touch/2N® Helios IP MobileH.264 unicast video, G.711/G.722 | SIP audio~2 Mbit/s pro každý 2N® Helios IP
    2N® Indoor Touch/2N® Helios IP Mobile application 2N® Helios IPG.711/G.722 | SIP audio~85 kbit/s pro každý 2N® Indoor Touch

    Pro správnou funkčnost je nutné zajistit vyhovující připojení a dostatečnou šířku pásma. Pro bližší detaily si prosím přečtěte toto FAQ: Síťové požadavky - Jakou LAN/Wi-Fi infrastrukturu potřebuji?