Virtuální ID karty - K čemu je a jak jej nastavit

ID virtuální karty slouží k identifikaci uživatelů v připojených systémech (např. bezpečnostní systém) připojených k interkomu přes Wiegand sběrnici. ID virtuální karty je pak odesláno přes Wiegand vždy, když se uživatel identifikuje pomocí Bluetooth, otisku prstu nebo Uživatelského kódu. Takto je zajištěno, že i způsoby identifikace bez vlastního ID, jako například uživatelský kód, jsou správně identifikovány v připojeném systému.   

Scenář

Tento scénář byl vytvořen s použitím firmwaru verze 2.24.0.33.7. Interkom odesílá číslo karty 7A2C867E přes Wiegand vždy, když se John Miller identifikuje jakýmkoliv dostupným způsobem. V tomto scénáři je to Bluetooth, otisk prstu nebo uživatelský kód.


Nastavení 

Vyplňte požadované číslo do pole ID virtuální karty pro každého uživatele, který by se měl identifikovat v systému připojeném přes Wiegand. Toto číslo musí souhlasit s číslem registrovaném v připojeném systému. 

ID virtuální karty nemusí být shodné s ID karty. V tom případě bude přes Wiegand odesláno ID virtuální karty, i když uživatel přiloží svoji RFID kartu.



Aktivujte odesílání ID virtuální karty přes Wiegand vybráním Skupiny odpovídající skupině přiřazené danému modulu, který se konfiguruje v záložce rozšiřující moduly.

Zkontrolujte, že máte vybranou stejnou Skupinu na Wiegand modulu a vyberte formát, jakém bude kód odesílán.

Formát vysílaných kódů musí být podporován připojeným systémem.



Na obrázku níže je správné zapojení Wiegand Verso modulu pro Output. Wiegand Verso modul v tomto případě vyžaduje přivedené napájení. Jak zapojit Wiegand modul u dalších  2N® IP Interkomů můžete najít zde.