4.6.6 Údržba

Toto menu slouží k údržbě konfigurace a firmwaru 2N® LiftIP 2.0. Umožňuje zálohovat a obnovit nastavení všech parametrů, aktualizovat firmware zařízení, příp. nastavit všechny parametry zařízení do výchozího stavu.


  • Obnovit konfiguraci – slouží k obnově konfigurace z předchozí zálohy. Po stisku tlačítka se zobrazí dialogové okno, ve kterém můžete vybrat soubor s konfigurací a nahrát jej do zařízení. Před nahráním souboru do zařízení můžete zvolit, zda se z konfiguračního souboru mají uplatnit obecná nastavení, importovat adresář, importovat nastavení sítě a certifikáty nebo nastavení připojení k SIP ústředně.
  • Zálohovat konfiguraci – slouží k záloze aktuální kompletní konfigurace zařízení. Po stisku tlačítka dojde ke stažení kompletní konfigurace, kterou můžete uložit na svém PC.

Upozornění

  • Konfigurace zařízení může obsahovat citlivé informace, jako jsou telefonní čísla uživatelů a přístupová hesla, proto se souborem nakládejte obezřetně.
  • Výchozí nastavení – slouží k nastavení všech parametrů zařízení do výchozího stavu s výjimkou parametrů nastavení sítě. Pokud chcete zařízení uvést do úplného výchozího stavu, použijte tlačítko reset na zařízení. 

  • Aktualizovat firmware – slouží k nahrání nového firmwaru do zařízení. Po stisku tlačítka se zobrazí dialogové okno, ve kterém můžete vybrat soubor s firmwarem určeným pro vaše zařízení. Po úspěšném uploadu firmwaru se zařízení automaticky restartuje. Po restartu je plně k dispozici s novým firmwarem. Celý proces aktualizace trvá necelou minutu. Aktuální verzi firmwaru pro své zařízení můžete získat na adrese www.2n.com. Aktualizace firmwaru neovlivňuje konfiguraci. Zařízení kontroluje soubor firmwaru a neumožní nahrát nesprávný nebo poškozený soubor.
  • Zkontrolovat – slouží k online ověření, zda je k dispozici novější firmware. V případě, že je nový firmware k dispozici, je nabídnuta možnost jeho stažení následovaného automatickým upgradem zařízení.
  • Restartovat – provede restart zařízení. Celý proces restartu trvá asi 30 s. Po dokončení restartu, kdy zařízení získá vlastní IP adresu, se automaticky zobrazí přihlašovací okno.

Upozornění

  • Zápis změny konfigurace zařízení se provádí v časovém rozmezí 3–15 s v závislosti na velikosti příslušné konfigurace. Během této doby nerestartujte zařízení.
  • Zobrazit – po kliknutí na tlačítko Zobrazit se otevře dialogové okno se seznamem použitých licencí a softwaru třetích stran. Také obsahuje link na dokument EULA.

  • Odesílání anonymních statistických dat – povoluje odesílání anonymních statistických dat o využití zařízení výrobci. Tato data neobsahují žádné citlivé informace, jako např. hesla, přístupové kódy ani telefonní čísla. 2N TELEKOMUNIKACE a.s. používá tyto informace ke zlepšování kvality, spolehlivosti a výkonu software. Účast je dobrovolná a zasílání statistických údajů můžete kdykoliv zrušit.